FIFA 10

Met 25 internationale prijzen op zak voor FIFA 09, komt EA SPORTS™ nu met het volgende deel van deze succesvolle serie: FIFA 10.

Er zijn inmiddels meer dan 350 miljoen online wedstrijden gespeeld en de fans hebben alle kansen benut om feedback te geven. De indrukwekkende game-engine is voor FIFA 10 verder ontwikkeld en de game bevat nog meer licenties voor echte teams en competities, zodat de game de meeste complete voetbalsimulatiegame op de markt blijft.

FIFA strijdt elk jaar om de titel van "Koning der Voetbalgames" met de directe concurrent Pro Evolution Soccer (PES). Laatstgenoemde geniet over het algemeen de voorkeur van de voetbalpuristen. De FIFA-serie is met zijn vele spelers- en clublicenties vooral bekend bij het grote publiek. In FIFA 10 zien de spelers er realistischer uit dan ooit te voren. Omdat PES 10 op dit gebied een inhaalslag heeft gemaakt, is het in beide spellen bijna alsof je met levende poppen speelt.

DĂ© grote verandering in FIFA 10 is echter speltechnisch. Spelers hebben nu namelijk 360 graden bewegingsvrijheid. In de praktijk merk je dit vooral wanneer je op rustig tempo dribbelt. Enkele andere kleine maar belangrijke spelelementen dragen bij aan een realistische beleving. Zo volgen tackles in FIFA 10 heel mooi de wetten van de natuur. Ook maken scheidsrechters op intelligente wijze gebruik van de voordeelregel en neem je vrije trappen onmiddellijk om het speltempo hoog te houden.

PES 10 loopt echter voor wat betreft schieten en doelpunten maken. Het voelt in FIFA 10 toch vaak alsof je tegen een ballon knalt, vooral als de speler tegelijkertijd een draaiende beweging maakt. Het besturen doe je trouwens niet alleen met een onnatuurlijk aanvoelend toetsenbord. Desgewenst loop, mik, pass en schiet je met de muis in de "mousemovement" besturingsinstelling. Vooral voor beginners is dit veel eenvoudiger. Uiteindelijk is het toch nog altijd aan te raden FIFA 10 met een gamepad te spelen.

website